LORENCIN SMIRUJE

Zadrani strahuju da Ryanair ne odleti iz zračne luke

22.06.2015 u 19:33

Bionic
Reading

Najave Hrvatske turističke zajednice o drukčijoj raspodjeli novca za udruženo oglašavanje kod zrakoplovnih kompanija u idućoj godini, izazvalo je negodovanje na zadarskom području. Strahuje se da bi Ryanair, koji u zadarsku zračnu luku dovozi najviše turista, mogao napustiti ili reducirati svoje letove prema tom odredištu

U posljednjih devet godina Ryanair je preko zadarske zračne luke prevezao više od 800.000 gostiju. Neki ni danas ne bi došli da nema tog niskotarifnog prijevoznika, javlja HRT. Od posjeta tih turista žive mnogi, od ugostitelja preko taksista do privatnih iznajmljivača.

Dio kolača za udruženo oglašavanje otišao je njemačkom čarter-prijevozniku TUI-u, koji hotelskoj kući Falkensteiner dovozi oko 15 tisuća gostiju. Ali to je samo manji dio gostiju koji dolaze zrakoplovom.

Tomislav Žepina iz Zračne luke Zadar kaže da se šezdeset posto prometa luke odnosi na Ryanair: 'Dakle znamo,evidentno je što bi se dogodilo kad bi tih 60 posto putnika otišlo. Kad bih vam rekao, apsolutna brojka to je znači 300.000 putnika'.

Dok Zadrani strahuju od odlaska irskog prijevoznika, ministar turizma Darko Lorencin ih smiruje:

'Iz godine u godinu se bavimo Ryanairom i unosimo svjež novac za Ryanair. To je činjenica i to se može vrlo lako vidjeti. Pa tako smo zatvorili i ovu godinu, a tako ćemo zatvoriti i iduću godinu'.

Više o temi pogledajte ovdje.