TRAŽE PARE

'Zaboravljeni branitelji' blokirali više prometnica u FBiH

28.02.2018 u 14:26

Bionic
Reading

Pripadnici udruge "Zaboravljeni branitelji" organizirali su srijedu blokade više prometnica i željezničkih linija u Bosni i Hercegovini, među kojima je blokada prometnice koja vodi prema graničnome prijelazu Bijača Nova sela, između Hrvatske i BiH, u mjestu Ljubuškom, tražeći isplatu naknada svim razvojačenim braniteljima

Kako su potvrdili iz Granične policije BiH, branitelji su jutros nedaleko Ljubuškog privremeno blokirali pristupnu cestu koja vodi prema autocesti na koridoru Vc, na kojemu je i granični prijelaz Bijača.

Policija nije dopustila blokadu autoceste i graničnog prijelaza. Tijekom dana članovi ovoga udruženja blokirali su i raskrižje na magistralnoj cesti kod Doboja, u Žepču, zatim prometnicu koja povezuje Mostar i Sarajevo na prijevoju Ivan, te prometnice kod Tuzle i Zenice. Privremeno je bio blokiran i željeznički promet kod Čapljine.

 

Pripadnike ove udruge je nakon prosvjeda u Širokom Brijegu primio ministar branitelja Županije zapadnohercegovačke Mladen Begić.

Predsjednik ove udruge Vlado Marušić istaknuo je kako je razlog prosvjeda to što vlasti Federacije BiH nisu ispunile obećanje i zakazale sjednicu parlamenta na kojemu bi se riješili problemi razvojačenih branitelja. Ranije je najavljeno da će se u Parlamentu Federacije BiH donijeti Zakon o razvojačenim braniteljima kojim bi se uveo braniteljski dodatak te riješio njihov status.