EUROPSKE CIJENE

Za ured u Bruxellesu Zagreb izdvaja 18.000 eura

11.10.2012 u 13:52

Bionic
Reading

Grad Zagreb će za najam svog novotvorenog ureda u Bruxellesu, cca 50 m2, mjesečno izdvajati, zajedno s režijama, 1500 eura mjesečno, a za sada će jedina osoba koja će predstavljati Zagreb biti voditeljica tog ureda Ines Sabalić

'Novac, 1,5 milijuna kuna, za ured, plaću i sve ostale aktivnosti osiguran je u proračunu, a u budućnosti se otvara mogućnost da Zagrebački holding tamo ima svog čovjeka, kao i Sveučilište', kazao je Miro Laco, pročelnik Ureda gradonačelnika.

Tako će, smatra Laco, Zagreb imati direktan lobi i biti nazočan prilikom kreiranja svih dokumenata regionalne politike. Naveo je i da je Zagreb prijavio 37 projekata za financiranje iz fondova EU-a, ali koji su to, nije želio reći, uz obrazloženje da će to moći tek kad projekti prođu i drugi krug procjene.

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, pak smatra da je otvaranje ureda u središtu Bruxellesa 'mali administrativni ured za složeni EU, ali i veliki iskorak za Zagreb i Hrvatsku'.

Naglasio je da otvaranjem ureda u Bruxellesu Grad Zagreb ima za cilj pridonijeti procesu integracije u prostor EU-a i ostvariti partnerstva, interese i projekte pri tijelima i fondovima EU-a.

Upitan za komentar poskupljenja cijene grijanja, Bandić je kazao da će na sve odluke na koje može utjecati staviti veto ili odbiti poskupljenje cijena.

'Svjestan sam da cijene komunalnih usluga ne mogu biti vječno iste, ali i da bi svako povećanje cijena sada bilo dodatni udar na standard građana', kazao je i najavio da će u studenome ići na smanjenje cijene parkinga.