ulaganje

Za obnovu sportske infrastrukture 11,8 milijuna eura

15.03.2024 u 11:27

Bionic
Reading

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2025. godini u ukupnom iznosu od 11.800.830,00 eura

Cilj ovog poziva za iskaz interesa je poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnje nove sportske infrastrukture na području Hrvatske kao i načina promidžbe sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unaprjeđenja sustava sporta te međunarodne sportske promocije Hrvatske.

„Ulaganje u sportsku infrastrukturu jedan je od važnih strateških ciljeva Vlade te svake godine osiguravamo sve veći iznos sredstava za tu namjenu. Do 2023. godine uloženo je 14 milijuna eura za 250 sportskih objekata dok je u 2024. osigurano 10 milijuna eura, a u 2025. godini gotovo 12 milijuna eura.

Ovim sustavnim ulaganjem želimo omogućiti optimalne uvjete za bavljenje sportom kako našim vrhunskim sportašima tako i građanima, a osobito djeci, u svim dijelovima Hrvatske i u svim sportovima“, rekla je ministrica Brnjac nadodavši kako je uz ova sredstva Vlada osigurala i 27 milijuna eura u 2024. i 2025. godini za sportske građevine od nacionalnog interesa.

Projektni prijedlozi mogu se nominirati u jednu od osam skupina sportskih građevina: nogometno igralište-prirodna trava/veliko, nogometno igralište-umjetna trava/veliko, sportska dvorana (uključujući školske sportske dvorane), vanjsko sportsko igralište, atletska staza, teniski tereni, ostalo (kuglana, skijalište, boćalište, bazen, streljana, klizalište, biciklistička staza i slično) i posebno programsko područje (podskupine outdorfitness/street workout i vanjsko nogometno igralište umjetna trava/malo).

Prihvatljivi prijavitelji na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2025. godini su jedinice lokalne i područne, regionalne samouprave. Rok za podnošenje zahtjeva je od 25. ožujka do 25. lipnja 2024. godine.