gospodarska i trgovinska suradnja

Xi čestitao Američko-kineskom poslovnom vijeću na 50. obljetnici

15.12.2023 u 13:30

Bionic
Reading

Kineski predsjednik Xi Jinping čestitao je u petak Upravnom odboru Američko-kineskog poslovnog vijeća i svim njegovim članovima na 50. obljetnici Vijeća i uputio pozdrave ljudima iz svih sektora u Sjedinjenim Američkim Državama koji već dugo brinu o gospodarskoj i trgovinskoj suradnji Kine i SAD-a te je podržavaju

Xi je u poruci istaknuo da svijet prolazi kroz veliku transformaciju neviđenu unatrag stoljeća. Mogu li Kina i Sjedinjene Američke Države surađivati kako bi se zajedno uhvatile u koštac s izazovima tiče se interesa dvaju naroda i budućnosti čovječanstva.

Kina je spremna, prema načelima uzajamnog poštovanja, mirnog suživota i obostrano korisne suradnje, uložiti zajedničke napore sa Sjedinjenim Američkim Državama za provedbu rezultata sastanka i promicanje zdravog, stabilnog i održivog razvoja bilateralnih odnosa, dodao je.

Kineska modernizacija pružit će više mogućnosti za tvrtke iz Sjedinjenih Američkih Država i svih drugih zemalja. Postoji ogroman potencijal i prostor te obećavajuća budućnost za veću gospodarsku i trgovinsku suradnju između dviju zemalja, zaključio je Xi.