GOSPODARSKI KRIMINAL

Walter Wolf oslobođen nakon 13 godina suđenja

24.10.2017 u 13:42

Bionic
Reading

Županijski sud u Karlovcu oslobodio je danas optužbi poznatog svjetskog biznismena Waltera Wolfa da je nekadašnjeg direktora karlovačke tvornice obuće Ivu Maglicu poticao na gospodarski kriminal i time sebi pribavio imovinsku korist od 20.000 eura

Riječ je o suđenju koje traje već gotovo 13 godina i u kojem je Walter Wolf već dobio nepravomoćnu kaznu 2 i pol godine zatvora zbog poticaja na zloupotrebu položaja 2008. godine, a kazneno djelo je navodno počinio 2003. dok je bio predsjednik nadzornog odbora i stopostotni vlasnik KIA. Nakon toga je angažirao Antu Nobilu, piše Večernji list.

 

  • +4
Suđenje Walteru Wolfu, optuženom za novčane malverzacije u tvornici KIO Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Odvjetnik je Vrhovnom sudu uložio žalbu s novim dokazima, odnosno s popisom radnika sadašnje tvrtke KIO koji su svojim potpisima dali do znanja da "spornih" 20.000 eura Walter Wolf nije zadržao za sebe nego je isplatio radnicima za plaće, prijevoz i ostalo.  

Vrhovni sud na temelju novih dokaza presudu je pobio i vratio suđenje na početak. I u ponovljenom suđenju zamjenik državne odvjetnice tvrdio je da je Walter Wolf počinio kazneno djelo samim time što je 20 000 eura, koliko je tvrtka KIO zaradila od prodaje poslovnog prostora u Srbiji, uplatio na svoj privatni račun u Splitskoj banci, a nije novac položio u blagajnu tvornice.

Sud je zaključio da nije bilo dovoljno dokaza kojima bi se potvrdila optužnica da je taj novac Wolf zadržao za sebe.