među kupcima i poznati

USKOK od jutra hapsi po Zagrebu, na meti trgovci autima koji nisu platili porez

08.04.2024 u 09:14

Bionic
Reading

USKOK u koordinaciji s policijom provodi uhićenja i hitne dokazne radnje

10.17 N1 doznaje da je jedan od osumnjičenih poduzetnik koji je već godinama u biznisu s automobilima. Sada se sumnja da ih je uvozio varajući na porezu. Među kupcima su i poznate osobe te bi u nastavku postupka trebale biti ispitane kao svjedoci.

Osumnjičeni poduzetnik prije nekoliko godina bio je na meti kada je pod njegov automobil postavljena eksplozivna naprava. Privatni biznis vodio je na relaciji između Hrvatske i Njemačke, a još 2015. bio je osuđen kao pripadnik kriminalne grupe koja je varala na prodaji automobila i izvlačila novac iz više tvrtki.

9.44 Osumnjičene osobe, piše Večernji list, prilikom uvoza automobila nisu platile PDV. Time je navodno pričinjena šteta od oko 300.000 eura.

9.22 Jutarnji list doznaje da je uhićeno više osoba zbog sumnji da su prilikom uvoza automobila krivotvorile dokumentaciju te utajivale porez.

9.15 Navedene radnje provode se na području Zagreba u odnosu na dvije skupine osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela protiv gospodarstva, izvijestio je USKOK.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnim slučajevima, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Kriminalističkim istraživanjima obuhvaćeno je više hrvatskih državljana i pravnih osoba, objavila je policija.

Nakon provedenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene pritvorskom nadzorniku te će podnijeti kaznene prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Uskoro opširnije...