poruka iz srbije

Vulin izvrijeđao Milanovića i Đukanovića: Našli se mlataralo i lupetalo, toliko kompleksa na jednom mjestu nije dugo viđeno

16.09.2021 u 18:43

Bionic
Reading

Srbijanski ministar unutarnjih poslova i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odgovorio je na izjave nakon današnjeg susreta Zorana Milanovića i predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića, prenose srbijanski mediji

'Kada se nađu Milanović i Đukanović, znamo da će Srbi biti krivi zbog nečega, a Vučić napadnut zbog bilo čega, tako je to kada se nađu ''mlataralo'' i ''lupetalo''.Toliko kompleksa na jednom mjestu nije dugo viđeno, pa i nisu imali ništa drugo raditi nego da komentirati izjave Aleksandra Vučića koje nikada nije dao', naveo je, prenosi B92, Vulin.

Srpski Hrvati u Srbiji mogu biti mirni, o njima nitko ne sudi po onom što Milanović govori i radi', poručio je srpski ministar.

Predsjednik Zoran Milanović u četvrtak je posumnjao u iskrene namjere Srbije za članstvom u Europskoj uniji, na konferenciji za medije s crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem na kojoj su, osim prema Beogradu, bili kritični i prema sporom djelovanju EU-a prema Crnoj Gori. 

Komentirajući nedavni posjet njemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji na samom kraju njenog mandata, Milanović je rekao da "nešto s tobom nije u redu ako te prečesto posjećuju".  

“Posjećivali su i Miloševića i bio je sjajan partner. I onda ga više nisu posjećivali”, rekao je predsjednik, naglasivši time kako se iz posjeta njemačke kancelarke ne trebaju izvlačiti nikakvi zaključci o zapadnim preferencijama prema Beogradu. 

Đukanović, čija je Demokratska partija socijalista (DPS) prošle godine izgubila vlast u Crnoj Gori nakon trideset godina, napao je novu vladu, smatranu prosrpskom, da ne radi u nacionalnim interesima te da je u službi Beograda i njegove “velikodržavne” I “profašističke” politike.

"Srpski svijet”, sintagmu koja se sve češće može čuti od srbijanskog vodstva, posebno ministra unutarnjih poslova Aleksandra Vulina, nazvao je eufemizmom za velikosrpsku politiku.