KOMENTAR NA PREPUCAVANJA

Vukovarski SDSS Milakoviću i Penavi: Gospodo, dozovite se razumu

20.12.2018 u 16:50

Bionic
Reading

Iz Gradske organizacije SDSS-a u četvrtak su u Vukovaru poručili kako je vrijeme da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Srđan Milaković iz redova srpske nacionalne manjine 'prestanu dizati tenzije' i 'vraćati kotač povijesti gotovo 30 godina unatrag'

'Umjesto javnog prepucavanja, obojica su izabrani štititi interese oni koji su ih birali - gradonačelnik interese svih građana, a dogradonačelnik interese srpske nacionalne zajednice čiji je izabrani predstavnik', stoji u priopćenju SDSS-a.

Iz SDSS-a dodaju i kako je nužna njihova suradnja 'umjesto neodgovornosti i isključivosti' koju od početka mandata pokazuju jer, kako ističu, građane Vukovara interesira ekonomski razvoj i razvoj međunacionalnih i drugih odnosa čije je izvorište mirna reintegracija.

  • +5
Srđan Milaković Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic/PIXSELL

'Nažalost, ni Penava niti Milaković danas ne pokazuju niti djelić političke mudrosti i pragmatizma koji su pokazali u daleko težim i složenijim vremenima mirne reintegracije tadašnji lideri dr. Vojislav Stanimirović i Ivica Vrkić', ocijenjuje SDSS u priopćenju.

Za premijera Andreja Plenkovića ističu pak da promovira mirnu reintegraciju i njen značaj za Vukovar i istok Hrvatske, kao i državu u cjelini.

Penava, kako smatraju, treba prihvatiti da 'u svakome ratu stradavaju obje strane' te da 'niti jedna strana nema ekskluzivnost na nevinost', pogotovo kada su civilne žrtve u pitanju, dok njegov zamjenik '…iznosi činjenice koje su javnosti već odavno poznate i o kojima je SDSS u niz navrata proteklih godina govorio'.

  • +3
Ivan Penava Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar

'Gospodo, dozovite se razumu', pozivaju iz vukovarskog SDSS-a u priopćenju kojega potpisuje predsjednik Srđan Kolar koji ocjenjuje i da retorika gradonačelnika i njegova zamjenika, osim što pridonosi podizanju tenzija, navodi preostale građane Vukovara da napuste grad i potraže mirnije i sigurnije mjesto za život.