OSVJEŽENJE

Vrućine se nastavljaju, no uskoro i do 10 stupnjeva niže u nekim dijelovima Hrvatske

03.08.2017 u 07:33

Bionic
Reading

Najviša dnevna temperatura u četvrtak uglavnom između 34 i 39 Celzijevaca, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša od 40 stupnjeva. No, krajem tjedna moguće su promjene

Nakon noćašnjeg osvježenja u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj, vrućine se nastavljaju. Prevladavat će sunčano te vruće i vrlo vruće, prognozira DHMZ.

Poslijepodne u gorju vrlo mala mogućnost za lokalne nestabilnosti uz poneki pljusak i grmljavinu. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjeren burin, potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 34 i 39 Celzijevaca, lokalno u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša od 40 stupnjeva.

U Zagrebu pretežno sunčano uz uglavnom slab vjetar. Najviša dnevna temperatura od 35 do 37 stupnjeva. S nedjelje na ponedjeljak prognozira se promjena vremena koja će se očitovati spuštanjem temperature na 28 stupnjeva u glavnom gradu. Slična promjena vremena predviđa se i za Sisak, Varaždin, Ogulin i Gospić.

Osvježenje se ne nazire u Splitu, u kojemu će u četvrtak najviša dnevna temperatura iznositi 36 Celzijevih stupnjeva, s vrhuncem u subotu kada će biti stupanj više.

Slavonija i u četvrtak žari na 36 stupnjeva, a slično kao i u Zagrebu, temperatura će se u Slavonskom Brodu početkom idućeg tjedna spustiti na 30 stupnjeva. Tada su mogući i povremeni pljuskovi.

U Rijeci će tijekom dana najviša temperatura iznositit 34 stupnja, dok će Pula biti na 33 Celzijevca.

Kraj radnog tjedna u Hrvatskoj donosi vrlo vruće vrijeme. Poslijepodne u Gorskom kotaru te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije mala mogućnost za poneki pljusak i grmljavinu. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu ujutro burin, potom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka u petak od 18 do 23, na Jadranu od 24 do 28, a najviša dnevna uglavnom od 35 do 40 °C.

  • +80
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz