PROGNOZA dhmz-a

Vruće do utorka, a onda dolazi velika promjena vremena

22.07.2017 u 08:04

Bionic
Reading

Prevladavat će sunčano, vruće i sparno, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za subotu 22 srpnja. Velika promjena vremena očekuje se u utorak kad bi temprature mogle pasti ispod 25°C

Danas oblačnije uz malo kiše još ujutro, a danju je moguć poneki pljusak s grmljavinom, osobito u Slavoniji. Vjetar većinom slab, sredinom dana umjeren jugozapadni, duž Jadrana i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura većinom između 31 i 36 °C.

Dani koji slijede u kopnenim će predjelima biti vrući i vrlo vrući, ponegdje i sparni, uz povremeno umjeren jugozapadni i južni, u ponedjeljak i zapadni vjetar. Očekuje se uz to većinom sunčano, ali neće biti posve stabilno pa treba računati na mjestimične pljuskove, poglavito u subotu na istoku, a u ponedjeljak i drugdje.

Stiže novi toplinski val zbog čega je Meteoalarm izdao je upozorenje za cijelu Hrvatsku.

U tablicama možete vidjeti kako izgleda prognoza za Zagreb, Split, Osijek i Rijeku.

U Zagrebu se tijekom vikenda očekuju visoke temperature, ali i mogući pljuskovi. Polovicom sljedećeg tjedna temperature će pasti ispod 30 stupnjeva.

U Splitu i okolici bi trebalo biti nešto ugodnije s nižim temperaturama, no i dalje će biti vruće. Osvježenje u obliku kiše može se očekivati polovicom idućeg tjedna.

Osijek će i tijekom vikenda i još početkom sljedećeg tjedna mjeriti vrlo visoke temperature praćene nestabilnim vremenom i mogućim pljuskovima. Osvježenje se očekuje od utorka.

Tjedna prognoza čini se najstabilnija za Rijeku. Osim što se oborine predviđaju eventualno za ponedjeljak, temperature bi se trebale kretati od 26 do 29 stupnjeva.

  • +80
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz