UDARNI VIKEND

Sve veće gužve u smjeru Zagreba, na Lučkom kolona sedam kilometara

11.08.2018 u 11:03

Bionic
Reading

Na cestama u smjeru Zagreba i prema moru promet je vrlo gust, a zbog pojačanog prometa zastoji i kolone povremeno su na prilazima turističkim središtima duž obale, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 7 kilometara, a pred naplatom Demerje u smjeru Zagreba kolona je oko 2 kilometra.

Pred ulaskom na autocestu u Lučkom iz smjera Buzina i Jankomira kolona je oko jedan kilometar. Povremeni su zastoji zastoji i kolone dionicom od Karlovca do Bosiljeva u smjeru mora te između čvora Zadar 2 i tunela Bristovac u smjeru unutrašnjosti.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz Hrvatske kolona je oko tri kilometra, na autocesti A4 Goričan-Zagreb pred naplatom Goričan u smjeru Zagreba i na autocesti A7 Rupa-Diračje pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko jedan kilometar.

  • +7
Zbog smjene turista na naplatnim kućicama Lučko nastaju kilometarske kolone Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 6 kilometra, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

Zbog pojačanog prometa zastoji i kolone povremeno su na prilazima turističkim središtima duž obale.

Na Jadranskoj magistrali kolone su na dionicama Crikvenica-Novi Vinodolski, Zadar-Biograd na Moru, Split-Omiš, te kod Šibenika, Makarske i Dubrovnika.

Izvanredne situacije:

A7 riječka obilaznica:

* Kod čvora Škurinje (na 24.+650 km) u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

  • +7
Kolone na graničnom prijelazu Bregana Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas od 4 do 14 sati, u nedjelju od 12 do 23 sata, u utorak od 15 do 23 sata te u srijedu 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.