UHIĆEN

Vozio pijan s 3,41 promila alkohola u krvi; sletio je s ceste i prevrnuo se na krov

20.04.2020 u 10:48

Bionic
Reading

Na području Policijske uprave koprivničko - križevačke tijekom proteklog vikenda zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

kako javlja policija, u subotu, 18. travnja, oko 21.30 sati, na cesti Koprivnica – Peteranec 19 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mercedes zagrebačke registarske oznake prije položenog vozačkog ispita. Uslijed nepropisnog kretanja vozilo je sletjelo van kolnika u desni odvodni kanal. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen, bio je pod utjecajem alkohola od 0,07 promila te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

U nedjelju, 19. travnja, oko 14.30 sati, u Đurđevcu u Ulici Grada Vukovara 43 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Fiat koprivničke registarske oznake u smjeru Virja pod utjecajem alkohola od 3,41 promil. Uslijed nepropisnog kretanja osobni automobil je sletio van kolnika i prevrnuo se na krov. Vozač je lakše ozlijeđen te je nakon liječničkog pregleda uhićen i smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Prometne nesreće s materijalnom štetom

U petak, 17. travnja, oko 16.10 sati, u Budrovcu u Bilogorskoj ulici 27 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Ford virovitičke registarske oznake u smjeru Đurđevca. Uslijed neprilagođene brzine vozilo je sletjelo van kolnika na zelenu površinu i udarilo u drveni stup za distribuciju električne energije.

U subotu, 18. travnja, oko 00.05 sati, u Đurđevcu u Ulici Đure Basaričeka 18 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Seat koprivničke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika te udario u prometni znak i metalni stup javne rasvjete. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.