PROMET MAKARSKA NA DALMATINI

Vozio autobus laktovima i tipkao na dva mobitela, čeka ga otkaz

Bionic
Reading

'Viruj mi da se nije još rodija ko bi ga moga spasit! Dobit će otkaz po kratkom postupku pa neka budala gine dok stoku voza a ne moje putnike', jasno je poručio Mate Jujnović, vlasnik 'Prometa' iz Makarske, čiji je vozač snimljen kako tijekom vožnje autocestom šalje poruke s dva mobitela istovremeno.

Jujnović je ostao šokiran nakon što su novinari Slobodne Dalmacije predočili slike na kojima se jasno vidi kako vozač laktovima drži volan dok palčevima tipka na dva mobitela odjednom.

Otkaz je, kaže Jujnović, jedina opcija, jer ne želi da mu zbog jednog vozača čitava firma dođe na loš glas.

'Trudin se, radin ka pas, borin se na sve strane a onda jedan ovaki krele sve baci u vodu. Tolika mi je muka da bi se sad najrađe ubio. A njega mi više ne spominji, neka se, faking, oko kuće tako voza, a ne u mojoj firmi', ističe Jujnović.

Fotografije Slobodnoj Dalmaciji dostavio je čitatelj koji je dvojio treba li s njima u javnost, no prelomio je zbog činjenice da je ne samo riječ o profesionalnom vozaču nego i da je korištenje mobitela i vožnja laktovima trajali toliko dugo da su i putnici počeli glasno prosvjedovati.

'Malo me mučilo to što čovjek može ostati bez posla, tu je i familija, dica, gladna usta, ali brajo se samo smješkao kao na primjedbe putnika i nastavljao
po svom, piše čitatelj Slobodne, koji je nesavjesnog vozača snimio 9. rujna na liniji koja iz Splita u devet sati ujutro polazi za Zagreb.

O kojem se točno vozaču radi Jujnović nije želio otkriti. Mora, veli, čitavu stvar prvo ispitati. Iako, sam je svjestan, sve je tu jasno.

'To je nemoralno i nedopustivo ponašanje. Iskreno najbi volio da u Hrvatsku nikad nisam ni doša, jer na Novom Zelandu, di sam trideset godina radio, niko ovako ne bi ni pomislio napraviti. Teško je reći sa slike šta on točno radi, all ja mislim da on ne šalje poruke. On je toliko star da ih ni ne zna utipkat. Prije će bit da ga je neko nazva i pita nečiji broj pa da je iša u drugome mobiteiu nać mu broj. Ali, briga me, ne mere kod mene falit, otkaz mu ne gine. More ga jedino spasit ako je triba za Božić u penziju, pa da ga ove zadnje dane pribacin na lokalne linije. Da ga svi vide', zaključio je Jujnović.