obrana od poplava

Vojska na terenu pomaže Ogulincima, u pričuvi još 253 vojnika

20.09.2017 u 09:04

Bionic
Reading

Hrvatska vojska od vikenda je na terenu sa stanovnicima Ogulina kojima pomaže u obrani od poplava. Na terenu je 66 vojnika, a tamo je i 12 pumpi za vodu, 11 motornih vozila te jedan amfibijski transporter kao i inženjerski stroj, labudica i agregat za struju

Namjenski organizirane snage Hrvatske kopnene vojske i dalje pružaju pomoć stanovnicima Ogulina koji je od vikenda ugrožen poplavama nastalim uslijed obilnih padalina, izvijestila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Na terenu se trenutno nalaze 66 pripadnika Protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatske (NOS OS RH) uz 12 pumpi za vodu, 11 motornih vozila te jedan amfibijski transporter PTS, jedan inženjerijski stroj JCB 4CX, jednu labudicu te jedan agregat za struju.  

  • +39
Ogulin: Obilna kiša i visoki vodostaj rijeke Dobre poplavili su središte grada Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kao pomoć u obrani od poplava, u pripravnosti se nalaze još 253 pripadnika PPv NOS OS RH i to na sljedećim lokacijama: u vojarni 'Pukovnik Marko Živković' na Plesu-Velika Gorica nalazi se 31 pripadnik,u vojarni 'Kamensko' u Karlovcu 72 pripadnika, u  vojarni 'Eugen Kvaternik' u Gospiću 140 pripadnika dok se na vojnom poligonu 'Eugen Kvaternik' u Slunju nalazi 10 pripadnika.  

U vojarni 'Kamensko' u Karlovcu u pričuvi se nalazi i jedno vučno motorno vozilo (labudica) s amfibijom za potrebe potpore ugroženima od poplave.