eskadrila iz zemunika

Vojni avioni gase požar na miniranom terenu na Dinari

13.04.2020 u 12:52

Bionic
Reading

Protupožarna eskadrila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u ponedjeljak gasi požar koji se teško pristupačnim i dijelom miniranim terenom proširio na Dinari, a na gašenju požara angažirana je već deseti dan zaredom

Iz Ministarstva obrane priopćili su da po jedan kanader i airtraktor iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila HRZ-a iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku od jutra sudjeluju u gašenju požara na lokaciji Ježević-Crvene grede u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Napominju kako je ovo već deseti dan zaredom da zračne snage sudjeluju u gašenju požara, a sukladno prioritetima i stanju na požarištima i danas će raspoređivati resurse i djelovanja.

Od početka godine zračne protupožarne snage su zaključno s jučerašnjim danom sudjelovale u gašenju 51 požara (18 u Šibensko-kninskoj, 16 u Splitsko-dalmatinskoj, 12 u Zadarskoj, četiri u Dubrovačko-neretvanskoj i jednog u Primorsko-goranskoj županiji).

U ovogodišnjim akcijama gašenja požara sveukupno su ostvarile oko od 140 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 5500 tona vode, zaključuju u MORH-u.