utrka za gradonačelnika

Vlahušić bi s Fortenova Grupom gradio društveni centar

07.05.2021 u 13:46

Bionic
Reading

Kandidat političke platforme "Dubrovnik naš Grad" za gradonačelnika Andro Vlahušić najavio je u petak da će razgovarati s vodstvom Fortenova Grupe kako bi na njihovu zemljištu u naselju Mokošica bio izgrađen trgovački centar s društvenim centrom za građane

Vlahušić je na konferenciji za novinare u tom najvećem dubrovačkom naselju rekao kako je Agrokor od Grada Dubrovnika kupio zemljište te je, nakon konsolidacije tvrtke, došlo vrijeme za realizaciju projekta.

"Ako Fortenova to ne želi, neka proda nekom drugom. Uz trgovački centar imali bismo male trgovine, parkiralište bi brojilo dvjesto mjesta, a stanovnici Mokošice dobili bi u društvenom centru šesto metara četvornih za kino i kazališnu dvoranu te dvoranu za sastanke. To grad ne košta ništa", ustvrdio je.

Najavio je da će dovršiti EU projekt obnove fasada nebodera gdje će stanari platiti trećinu troškova, a dao bi podršku mjesnom župnom uredu u izgradnji crkve.

"Žao mi je što se odustalo od pastoralnog centra kao središta duhovnosti, ali i spoja starog i novog“, rekao je Vlahušić.

Izrazio je i žaljenje što Zavod za obnovu Dubrovnik ništa nije poduzeo u obnovi ljetnikovca Gučetić, koji je grad kupio u njegovom gradonačelničkom mandatu, a potom ga uredio kao mjesto društvenih događaja.

Istaknuo je da u Mokošici parkirna mjesta treba graditi na svakom mogućem mjestu, a sportsku dvoranu u Komolcu vratiti građanima.

Kandidatkinja za Vlahušićevu zamjenicu Nataša Gabričević upozorila je da u Mokošici nisu ostvareni 'mali projekti' financirani iz europskih fondova. "Zbog broja stanovnika i trenutnog stanja Mokošicu ćemo razvijati europskim fondovima", rekla je Gabričević.

Kandidati s liste "Dubrovnik naš Grad" Mario Tevšić i Tihomir Matić upozorili su na nedostatak parkirnih mjesta i garaža, kao i biciklističkih staza te društvenih sadržaja.