projekti

Vladajuća koalicija HSLS, HDZ, HSS i ABB povukla 140 milijuna kuna iz EU fondova

18.02.2020 u 15:19

Bionic
Reading

U mandatu vladajuće koalicije HSLS-a, HDZ-a, HSS-a i Akcije Bjelovarsko-bilogorske (ABB) energetski su obnovljene gotovo sve škole na bjelovarskom području, cijena vrtića snižena je sa 750 na 500 kuna, a iz EU fondova odobreni su projekti 'teški' 140 milijuna kuna, pri čemu je Bjelovar sudjelovao s 26 milijuna kuna

U postignutim su rezultatima tijekom dvoipolgodišnjeg mandata u utorak govorili bjelovarski gradonačelnik Darijo Hrebak (HSLS), predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović (HDZ), zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec (HSS), zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić (HSLS) te Zdenka Henc (ABB).

Podsjetili su na obnovu gradskih bazena i sportsko-rekreacijskog parka Borik te obnovu zgrade Doma kulture i izgradnju novog vrtića u prigradskom naselju Gudovac. Osvrnuli su se i na buduće projekte poput izgradnje toplica na izvoru tople vode u prigradskom naselju Veliko Korenovo, a što je dan ranije kritizirala oporba.

'Od oporbe očekujem da nam bude korektiv, no ono što smo od njih čuli nije argumentirano niti u redu. Prije par mjeseci prozivali su nas da ne gradimo toplice, a danas kada smo izvršili istraživanja i imamo dokaze da je topla voda u Velikom Korenovu dostatna za takav projekt, prozivaju nas zašto ih gradimo', istaknuo je gradonačelnik Hrebak. Podsjetio je i da je u Gradu Bjelovaru stopa prireza smanjena s 12 na šest posto s tendencijom daljnjeg smanjenja.

'Proračun se puni i više nego dobro s obzirom na to da je prirez s 12 posto snižen u godinu dana na 6 posto, a od sljedeće godine, bude li sve kako treba, plan je ukinuti ga u potpunosti. Treba napomenuti i da je prirez snižen prvi put nakon 18 godina', naglasio je gradonačelnik Hrebak.