sjednica

Vlada se bavi potpisima inicijative '67 je previše' i ustrojstvom državne uprave

24.07.2019 u 07:16

Bionic
Reading

Vlada će donijeti i prijedlog zaključka u vezi s provjerom broja i vjerodostojnosti potpisa za raspisivanje državnog referenduma

Sjednica Vlade RH na čijem je dnevnom redu među ostalim Prijedlog uredbe o općim pravilima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave te Prijedlog zaključka u vezi s provjerom broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative '67 je previše'.

Podsjetimo, novi mininstar Josip Aladrović zagovara nastavak mirovinske reforme.

  • +9
Referendumska inicijativa 67 je previše predala potpise u Saboru Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Sindikati su za referendum protiv reforme prikupili više od 740 tisuća potpisa, a Aladrović smatra kako je mirovinska reforma imala tri svoja cilja, dugoročna održivost mirovinskog sustava, povećanje mirovina i ispravljanje nepravde koje su među generacijama.

'Mirovinska reforma je riješila sva tri izazova koja su se našla u toj mirovinskoj reformi, mi s tim rezultatom možemo biti zadovoljni. Mi i dalje provodimo mirovinsku reformu u kontekstu nacionalne mirovine, 2020. godine. Što se tiče socijalnog dijaloga, mi smo jasno istaknuli da želimo razgovarati o potpisima i razlozima nezadovoljstva', kaže novi ministar.