na teret proračuna

Vlada kupuje zaštitne maske protiv koronavirusa vrijedne 19 milijuna kuna

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 19.03.2020 19:22
  • Objavljeno 19.03.2020 u 19:22
Zaštitna maska - ilustracija

Zaštitna maska - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Za nabavku zaštitnih maski za potrebe sprečavanje širenja koronavirusa, Vlada je u četvrtak izdvojila 18,9 milijuna kuna iz proračunske zalihe državnog proračuna.

Odluku o odobrenju novčanih sredstava na teret proračunske zalihe Vlada je donijela popodne na telefonskoj sjednici.

"Ministarstvo financija primilo je zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta kojim se traži da se na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. odobre sredstva u iznosu od 18.937.500,00 kuna za isplatu predujma društvu "Medical and pharm trading" d.o.o. za nabavu zaštitnih maski za potrebe sprečavanja širenja bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2", stoji u priopćenju Vlade.

Sukladno Odluci o nabavi i korištenju robe strateških robnih zaliha u svrhu provedbe mjera zaštite zdravlja i jačanja nadzora nad širenjem virusa COVID-19 koju je Vlada donijela na sjednici održanoj 17 . ožujka, nabava tražene robe obavljat će se na teret sredstava državnog proračuna za 2020.

Prema podacima iz sudskog registra riječ o tvrtki registriranoj u Puli 27.11.2019. godine, osnovao ju je liječnik Dominik Gjoni, a kao članovi uprave navedeni su, također liječnici, Stefan i Fabian Gjoni.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!