epilog pregovora

[VIDEO/FOTO] Vlada popustila: Zaposleni u javnom sektoru dobivaju božićnice, a od Nove godine i povišice

13.11.2020 u 15:02

Bionic
Reading

Vlada će isplatiti božićnicu u cjelokupnom iznosu od 1500 kuna svim radnicima u javnim službama, objavio je ekskluzivno Sindikat Preporod na svojoj Facebook stranici

Ekskluzivno na svojem Facebook profilu Sindikat Preporod je objavio kako će Vlada svim radnicima u javnim službama isplatiti cjelokupnu božićnicu u iznosu od 1500 kuna.

  • +5
Pregovori između pregovaračkog odbora Vlade i predstavnika sindikata Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'EKSKLUZIVNO!

Na današnjim pregovorima Vlade i sindikata javnih službi, Vlada je odlučila ispoštovati potpisano, te isplatiti božićnicu u cjelokupnom iznosu od 1500,00 kuna i svim radnicima u javnim službama povećati osnovicu za izračun plaće za 4% od 01.01.2021.

Uskoro opširnije', napisali su u kratkoj objavi na Facebooku Sindikata Preporod.

EKSKLUZIVNO! Na današnjim pregovorima Vlade i sindikata javnih službi, Vlada je odlučila ispoštovati potpisano, te...

Objavljuje Sindikat PreporodPetak, 13. studenoga 2020.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović nakon sastanka sa sindikatima rekao je kako su 'današnji pregovori išli konkretno po pitanju osnovice i isplate božićnice''.

'Sve ono što smo obećali ćemo i ispuniti - povećanje osnovice od 4 posto, isplata božićnice. Također ispunit će se i sporazumi s policijom i obrazovanjem', izjavio je Aladrović, javlja HRT.

Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja rekla je kako su završeni pregovori za Temeljni kolektivni ugovor.

'Sindikati su i prošli put jasno kazali da su 29. svibnja potpisali sporazum u skladu s izmijenjenim gospodarskim okolnostima. Postoje poteškoće i za iduću godinu, ali smo bili čvrstog stava da se ne može dodatno prolongirati ono što je već prolongirano. Doći će do isplate sukladno dogovorenom Dodatku TKU-a za sve zaposlenike. Ono što smo izborili štrajkom u sustavu obrazovanja nije bilo predmetom ugovora, to će se i realizirati', rekla je Šprem.