sjednica vlade

Plenković: Srbiji nećemo dopustiti da današnju Hrvatsku povezuje s NDH-om

01.02.2018 u 08:30

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade podsjetio je na nedavno obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Holokausta. 'Jasno i decidirano smo se očitovali, jasno smo osudili Holokaust. I nećemo dopustiti da se današnja Hrvatska povezuje s NDH-om, kao što je Srbija to željela učiniti svojom izložbom u New Yorku', rekao je te se osvrnuo i na granični spor sa Slovenijom, još jednom izrazivši žaljenje zbog njenih jednostranih poteza

'Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković danas popodne ide u posjet našim ribarima u Umag. Vlada će ribarima pružiti svu potrebnu pravnu pomoć vezanu uz kazne koje su dobili iz Slovenije', rekao je premijer Andrej Plenković.

'Ribarima poručujem da mogu biti mirni, da će Vlada RH ustrajati na stavovima i obvezama koje smo preuzeli. Nismo sretni zbog ovakvog scenarija (slovenskog kažnjavanja hrvatskih ribara i proporcionalnog odgovora Hrvatske, nap. a.), ali to se događa zato što je Slovenija krenula jednostranim putem raditi ono što nije u duhu dobrosusjedskih odnosa i u skladu s međunarodnim pravom', rekao je Plenković.

Vlada je usvojila izmjene Zakona o društveno poticanoj stanogradnji. Sukus izmjena je da će država graditi jeftine stanove za najam na područjima koja imaju problem s deficitom stručnjaka i na taj način olakšati zapošljavanje liječnika, profesora, učitelja...

  • +6
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Vlada je izmijenila, odnosno dopunila Odluku o proglašenju projekta LNG terminala strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.

Temeljem Zakona o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske, Vlada je 16. srpnja 2015. donijela Odluku o proglašenju projekta LNG terminala (izgradnja prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin na otoku Krku) strateškim investicijskim projektom.

Izmijenjenom odlukom utvrdio se status projekta LNG terminala kao strateškog projekta u svim fazama razvoja.

Ministrica gospodarstva Martina Dalić objasnila je da će današnja odluka ubrzati projekt i kako je to učinjeno s ciljem da krajem 2019. godine LNG terminal bude izgrađen.