JE LI SVE REGULIRANO?

Vlada će automobile nabavljati 'operativnim najmom'

14.11.2013 u 17:45

Bionic
Reading

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku po kojoj će država 1.328 vozila nabaviti operativnim najmom

'To je stvar onoga tko nabavlja i onoga prema biračima, onima koji su ga birali. Ako na nekoj lokalnoj razini općina, grad ili županija, odnosno načelnik, gradonačelnik ili župan procijeni da mu treba određeno prijevozno sredstvo, znam da će to birači gledati i da će na sljedećim izborima honorirati tako da ne vidim nikakvu potrebu da se tu nešto posebno regulira. Najbolje da reguliramo sve stvari u državi. Znači, tu treba biti elementarna stvar da se posao može odrađivati kvalitetno. Kao što ste vidjeli na sjednici Vlade, većina automobila koja su se danas kupila spadaju u onu nižu kategoriju. Znači, jednostavno se preuzeo jedan financijski leasing koji će generalno naredne četiri godine biti manji trošak nego do sada', objasnio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina naglasio je kako njegovo ministarstvo licitiralo vrlo argumentirano jer im je potrebno osam vozila.

'Točno se zna iz kojih razloga jer su vozila stara na koja se troše izuzetno visoka sredstva na održavanje', rekao je Jakovina.

Svoj komentar je dao i ministar pravosuđa Orsat Miljenić. 'Mi na državnoj razini imamo to apsolutno regulirano. Sva vozila koja će se nabavljati će biti sukladna tome', izjavio je Miljenić.