MULTIMEDIJALNI SERVIS

Vjesnik se pripaja Hini?

01.06.2010 u 13:49

Bionic
Reading

Dnveni list Vjesnik po svoj prilici bit će pripojen državnoj novinskoj agenciji Hina u sustav javnoga multimedijskog servisa

Kako doznaje poslovni tjednik Lider to je jedna od tri opcije koje se razmatraju, druge dvije su privatizacija, odnosno prodaja brenda ili nastavak proračunskog sufinanciranje lista.

Istodobno se traži rješenje za tiskaru i za nju bi na jednoj od sljedećih sjednica Fonda za privatizaciju trebao biti raspisan natječaj za prodaju državnog udjela od 64 posto temeljnog kapitala Vjesnika d. d.

Utoliko je nelogičnije što je država nedavno prepustila 24,4 posto dionica Fondu hrvatskih branitelja, zbog čega joj je za prodaju preostalo manje od 75 posto, što je udjel koji osigurava apsolutnu kontrolu nad tvrtkom, pa i promjenu djelatnosti.

Nema sumnje da će tiskara Vjesnik biti će itekako zanimljiva ulagačima jer na prostoru sadašnjeg kompleksa, na atraktivnoj lokaciji - u prvoj zagrebačkoj građevnoj zoni - može se graditi dodatnih 200 tisuća četvornih metara.

Zbog čega bi Vjesnik trebao izaći iz fuzije s Narodnim novinama, s kojima se spojio u kolovozu 2008. godine, nije poznato.