HNS

Više od 180 mladih obitelji u Splitsko-dalmatinskoj županiji iskoristilo subvencioniranje stambenim kreditima

16.11.2018 u 13:45

Bionic
Reading

Više od 180 mladih obitelji u Splitsko-dalmatinskoj županiji iskoristilo je mjeru Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja o subvencioniranju stambenih kredita, rekli su u petak na konferenciji za novinare u Splitu predstavnici Hrvatske narodne stranke (HNS), ocjenivši da ta mjera ima i demografski efekat

Potpredsjednica Središnjeg odbora Ruža Kovačević Bilić rekla je kako će 180 mladih obitelji koje su iskoristile mjeru ministarstva stvoriti svoje domove, stanove ili kuće u Hrvatskoj, napomenuvši da je to i konkretna demografska mjera s obzirom na 300-tinjak djece dosada rođene u obiteljima koje ju koriste.

'Novi javni pozivi će se raspisati u 2019. i u 2020. godini, što je važno za sve koji se namjeravaju prijaviti kako bi se stigli pripremiti. Kroz ovu mjeru i program poticane stanogradnje (POS) cilj je osigurati dom za 20 tisuća mladih obitelji i zadržati ih u Hrvatskoj', kazala je Kovačević Bilić.

O realizaciji amandmana na županijski i splitski gradski proračun u vezi s nabavkom informatičke opreme za osnovne i srednje škole govorio je HNS-ov Gradski vijećnik Goran Kovačević, istaknuvši zadovoljstvo izdvajanjem od milijun kuna sredstava za tu svrhu.

'Dali smo amandman za uređenje pametnih učionica u osnovnim školama, a potpuno opremanje nam je cilj do kraja mandata. Škole su uglavnom tražile pametne ploče, a barem dvije su osigurane ovu školsku godinu što je omogućio iznos od milijun kuna', rekao je Kovačević.

'Kroz opremanje škola, centara izvrsnosti i ulaganja u strukovno obrazovanje želimo biti u korak s provođenjem kurikularne reforme u obrazovanju, a to je HNS-u prioritet na nacionalnoj razini tako i na regionalnoj i lokalnoj', kazao je Klement Bašić, vijećnik splitsko-dalmatinske Županijske skupštine i predsjednik Županijske organizacije HNS-a koji je amandmanom na proračun osigurao 400 tisuća kuna ulaganja u osnovne i srednje škole na području županije.