6,2 PO RICHTERU

Više desetaka ozlijeđenih u potresu u Peruu

30.01.2012 u 12:24

Bionic
Reading

Šezdesetak osoba je lakše ozlijeđeno u potresu magnitude 6,2 koji je u noći na ponedjeljak pogodio područje Ice, blizu obale na jugu Perua, priopćile su vlasti

'U bolnice je primljeno 60 ozlijeđenih osoba' u regiji Ici, rekao je za radio RPP predsjednik regije Alonso Navarro nakon obilaska ozlijeđenih.

'Većina ozlijeđenih je zadobila prijelome, nagnječenja i porezotine zbog pada ili pada predmeta na njih, ali su svi izvan životne opasnosti', rekao je Raul Huaman, liječnik u regionalnoj bolnici.

Potres je uzrokovao prekid telefonskih veza na području Ice, tristotinjak kilometara od Lime, ali se stanje ubrzo normaliziralo, izvijestio je Institut za civilnu zaštitu.

Tamošnji stanovnici navode, a prenose mediji, da se na više zgrada vide napuknuća.

Kako navodi američki geološki institut USGS, epicentar potresa, za koji navodi da je bio magnitude 6,3, bio je na dubini od 39 km, 23 km jugoistočno od Ice.

Peruanski geofizički zavod (IGP) navodi pak da je potres bio jačine 6,2 stupnja, s epicentrom 47 km jugozapadno od Ice, na dubini od 48 km.

IGP nije proglasio uzbunu za cunami.

Područja Pisca i Ice u kolovozu 2007. pogodio je potres jačine 7,9 stupnjeva, koji je bio zadnji veći potres u Peruu, u kojemu je više od 500 osoba poginulo, a 200.000 je stradalo.

Potres u Peruu