SUFINANCIRAJU I UDŽBENIKE

Vinkovci: školarcima besplatan prijevoz

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 18.09.2009 11:44
  • Objavljeno 18.09.2009 u 11:41
učenici autobus prijevoz

učenici autobus prijevoz

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Danijel Soldo

Vinkovačke gradske vlasti financirat će u potpunosti troškove gradskog i izvangradskog prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola te s 500 kuna po učeniku osnovnih škola sufinancirati kupnju školskih udžbenika za socijalno ugrožene obitelji, najavio je danas na konferenciji za novinare vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić

Podsjetio je da je grad do ove školske godine financirao troškove gradskog i izvangradskog prijevoza za sve razrede osnovne i prva dva razreda srednje škole dok je za treći i četvrti razred to činilo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

'Kako ministarstvo to više nije u mogućnosti činiti, grad će, uz učenike osnovnih i prva dva razreda srednje škole, preuzeti na sebe obvezu financiranja troškova prijevoza učenika i trećih i četvrtih razreda', kazao je Karlić dodajući kako će za tu namjenu bit potrebno osigurati u gradskom proračunu oko 1,5 milijuna kuna.

Novac će se osigurati kroz rebalans ovogodišnjeg proračuna dok će se za 2010. godinu 'ugradit' u proračun za tu godinu, kazao je dodajući kako će gradske vlasti i sufinancirati s 500 kuna po učeniku osnovnih škola nabavku školskih knjiga za socijalno ugrožene obitelji.

Pravo na pomoć imat će sve dvočlane obitelji koje imaju ukupan prihod manji od 2.500, tročlane 3.500, četveročlane 5.000 kuna te ostale petero i višečlane socijalno ugrožene obitelji, naveo kazavši kako će grad za tu namjenu u proračunu izdvojiti 500.000 kuna.

U gradu računaju kako bi pravo na tu subvenciju moglo koristit oko 1.000 od ukupno 3.500 vinkovačkih osnovnoškolaca. Prema gradonačelnikovim riječima, odluke o besplatnom prijevozu učenika te sufinanciranju školskih udžbenika trebalo bi, početkom listopada, potvrditi Gradsko vijeće.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi