parlamentarna križaljka

Vidović Krišto potpredsjednica Sabora? Na kuloarsku informaciju oštro reagirao Bojan Glavašević

21.07.2020 u 09:22

Bionic
Reading

Još uvijek se slažu detalji postava novog Sabora, odnosno najviših funkcija, a već se, prema pisanju jutarnjeg lista, pojavila informacija o mogućoj potpredsjednici Sabora, koja je izazvala reakcije

Prema podjeli funkcija u Saboru, dva će potpredsjednika parlamenta doći iz redova oporbe. Jedan iz SDP-a, dok će drugog predložiti Domovinski pokret.

Iako se spekuliralo da bi potpredsjednik Sabora mogao biti Miroslav Škoro, prema pisanju Jutarnjeg lista, u kuloarima se u ponedjeljak pojavila informacija da bi Škoro to mjesto prepustio Karolini Vidović Krišto.

Politički tajnik DP-a Mario Radić tu informaciju nije ni potvrdio ni demantirao.

'Nismo se uspjeli danas naći, imat ćemo sastanak u utorak u podne na kojemu ćemo se dogovoriti oko imena svog kandidata', kratko je rekao Radić.

Kuloarske informacije komentirao je na Twitteru budući saborski zastupnik Bojan Glavašević, izabran na listi lijevo-zelene koalicije.

'Za imenovanje osobe koja je ugostila relativizatora Holokausta i na javnoj TV mrtva hladna puštala tu propagandu, koja je izjavila da su 85% gay osoba pedofili sigurno neću podići ruku. A i sve ostale zastupnice i zastupnici trebale/i bi se pitati što o njima govori ako to učine', napisao je Glavašević.