posjet Varaždinu

Vidović Krišto: Godišnje na korupciju ide 28 Peljeških mostova

11.04.2024 u 12:16

Bionic
Reading

Predsjednica stranke Odlučnost i pravednost (OiP) Karolina Vidović Krišto u četvrtak je u Varaždinu izjavila da se vladajuće korumpirane strukture hvale Pelješkim mostom, a da 28 takvih mostova godišnje ide u korupciju

"Hrvatska je suočena s takvim razmjerom korupcije da nam Europski parlament atestira da nam godišnje na korupciju ide 10 milijardi eura”, kazala je Vidović Krišto.

Istaknula je i kako se prije par mjeseci oporba ujedinila da smijeni HDZ, a da plan protiv korupcije iznosi čelnik Reformista Radimir Čačić koji je, prema njezinim riječima, inkarnacija korupcije.

"Cijela oporba sjedi i slušaju kao pačići u školi. Jedini koji se nisu odazvali tamo je Odlučnost i pravednost”, naglasila je Vidović Krišto.

Hrvatskoj, poručila je, ne treba lijevi ili desni lopovluk već joj treba uređena država, vladavina prava, takav poredak da su svi jednaki pred zakonom i da se kažnjava svaki kriminal, bio on lijevi ili desni.

Dodala je kako nema lijeve ili desne korupcije, da je korupcija kriminal te da 'OiP jasno progovara da ne žele biti dio tog sustava i da ga želi mijenjati, u čemu se razlikuje od svih ostalih stranaka.

"Vršio korupciju Domovinski pokret, Možemo, HNS, HDZ ili SDP, sve je to neprihvatljivo jer zbog takve i te, po njima zvane politike, pobjeglo je pola milijuna ljudi iz hrvatske države”, rekla je predsjednica OiP-a.

Pozvala je Varaždinke i Varaždince i sve hrvatske građane da izađu na izbore.

"Glasajte za Odlučnost i pravednost jer jedino uređena država može biti uspješna država, a glas za Odlučnost i pravednost jest glas za uređenu državu. Ni lijevo ni desno, već pravedno”, poručila je iz Karolina Vidović Krišto.