doletio projektil

[VIDEO] Raketiran ruski Belgorod, dio grada ostao bez struje

14.10.2022 u 20:33

Bionic
Reading

Došlo je do požara na trafostanici u gradu Belgorodu u Rusiji zbog čega je nestalo je struje u nekim četvrtima grada, javio je ruski nezavisni list Meduza, pozivajući se na Telegram kanale iz Belgoroda. Drugi izvor, Nexta, javlja da je pogođena gradska termoelektrana 'Luč'

Telegram kanali javljaju da je požar izbio u trafostanici. Također je poznato da je na pojedinim mjestima nestala struja. Ruski izvori krive ukrajinski stranu za napad dok Ukrajinci tvrde da su Rusi željele raketirati Harkiv , ali im se dogodila nezgoda pa su raketirali sami sebe.

Eksplozije su se čule u gradskim područjima pa je aktiviran sustav protuzračne obrane, javlja Ukrajinska pravda.

Istodobno, Vjačeslav Gladkov, guverner Belgorodske oblasti Ruske Federacije, rekao je da se nakon napada na Belgorod zapalila trafostanica.

"Približno vrijeme prebacivanja na rezervni izvor električne energije je do 4 sata. Opskrba vodom je normalna; crpke su se prebacile na druge vodove", napisao je.

Ranije je Gladkov također izvijestio da se dogodio drugi napad, rekavši da su uočene nestašice struje u regiji.

"Kao rezultat udara projektila, oštećeno je 5 privatnih kuća, a prekinut je i električni vod. Djelomično je prekinuta opskrba električnom energijom u četiri sela, napisao je.

https://twitter.com/OlgaNYC1211/status/1580988699147644928