SPLITSKI SAJAM DVOSTRUKO NARASTAO

[VIDEO] Otvoren Croatia Boat Show: Deset svjetskih i 30 hrvatskih premijera

11.04.2018 u 13:26

Bionic
Reading

Jubilarni dvadeseti Croatia Boat Show, najveći hrvatski sajam nautike, svečano je otvoren na splitskoj Zapadnoj obali. Površinom dvostruko veći nego lani, u ovom izdanju imat će 150 plovila izloženih u moru i na kopnu, od čega je čak trideset hrvatskih i deset svjetskih premijera

Posebne atrakcije sajma su otvoreni motornjak dotjeranih sportskih linija Azimut Atlantis 51, dnevni kruzer Evo 43, danska jedrilica Evo 43, najveći model iz svoje linije Antares 9, jedrilice Hanse 388 i Hanse 548, motornjak s 'letećim mostom' Sealine 430F i brojne druge jahte, jedrilice, gumenjaci i katamarani. Najavljen je i dolazak vlasnika grupacije Azimut Benetti Paola Vitellija, kojeg se naziva kraljem svjetske nautike.

Kao partner sajma od ove godine pojavljuje se hrvatska tvrtka Navis marine, koja je uložila u nove šatore, pontone i kompletno brendiranje. Dogovorom s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, Croatia Boat Show osigurao je korištenje Zapadne obale i okolnih prostora na idućih pet godina.

'Grad Split je centar nautičkog svijeta i nakon nekoliko godina stagnacije s ponosom možemo reći da je krizi kraj. Potrudit ćemo se da se uskoro vratimo među deset najvećih sajmova svijeta, a već ove godine vrlo smo blizu tome', kazao je vlasnik i direktor sajma Vicenco Blagaić.

'Čestitam organizatorima na upornosti. Split nije samo šampion turizma i izvrsna destinacija, nego postaje i poslovno središte, što dokazuje podatak da smo ovdje uspjeli zadržati sjedište OTP Splitske banke. Naš grad je motor razvoja ne samo županije, nego cijelog hrvatskog juga i duboko izvan granica zemlje, a Croatia Boat Show dokazuje da Split kao središte Jadrana izlazi na svoje more i uređuje svoju obalu. Slika ovog sajma jedna je od najljepših razglednica proteklih godina', kazao je gradonačelnik Krstulović Opara.

Izaslanik premijera Andreja Plenkovića, državni tajnik za turizam Frano Matušić, službeno je otvorio sajam uz čestitke organizatorima i samom Splitu koji se 'ljubi sa svojim morem i svojim brodicama'.

'Nije slučajno da je Hrvatska jedna od vodećih destinacija nautičkog turizma i da smo prošle godine imali preko 470 tisuća dolazaka i više od tri milijuna noćenja samo u čarteru. Te brojke će rasti, a ova manifestacija je značajna za daljnji razvoj turizma', kazao je Matošić.

Croatia Boat Show je otvoren do nedjelje, svakog dana do 19 sati, a najavljeni su i brojni zabavni sadržaji koji će se odvijati na velikim platformama smještenima u moru. Posljednjeg dana sajma tradicionalno se održava spektakularna parada brodova.

  • +6
Najavljen 20. Croatia Boat Show Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukičević