KOJI IVO JE PRAVI IVO?

Video o premijerovim političkim metamorfozama

18.03.2009 u 12:31

Bionic
Reading

Bijesprvi, poznati kritičar vlasti i duhoviti montažer spotova na YouTubeu, objavio je novi videouradak pod nazivom 'Nismo mi promijenili politiku, nego EU' u kojem povodom teške ekonomske krize i potpune blokade pregovora s EU-om, javnost podsjeća na sve političke preobražaje aktualnog premijera i HDZ-ove vladajuće garniture

Sanaderov politički put slave započinje poznatim političkim skupom 'Svi smo mi Mirko Norac' na splitskoj Rivi, nastavlja se izručenjem generala Ante Gotovine i njegovim kontradiktornim porukama o odnosima s Europskom unijom.

Najprije je kao vođa oporbe izrazio sumnje o ZERP-u, zatim odlučno najavljivao njegovu primjenu, a onda najavio konačno odustajanje pod pritiskom Slovenije i EU-a.

Najnovije priče vezane uz slovensku blokadu pregovora i nevoljkost članica EU-a da stanu na hrvatsku stranu u ovo su predizborno vrijeme toliko naljutile premijera da je poručio Europi da europske integracije nemaju nikakve budućnosti ako se dopusti da jedna zemlja članica, samo zato što je članica, ucjenjuje drugu zemlju kao što to danas radi Slovenija.

U videouradak uvrštena je i izjava Andrije Hebranga iz 2003. godine: 'Hrvatska je pokrenuta, zaustaviti se neće, HDZ je vodi na put sreće.' Na nju se nadovezuje nedavna premijerova izjava da smo u banani.