U PETRINJI

[VIDEO, FOTO] Stigla dojava da se urušila kuća te da su u njoj žena i dijete, 30 vatrogasaca i tri psa krenulo u akciju. Ispostavilo se da je riječ o lažnoj dojavi

31.12.2020 u 16:02

Bionic
Reading

U četvrtak poslijepodne vatrogasci u Petrinji dobili su lažnu dojavu da se urušila kuća te da su pod ruševinama žena i dijete

Vatrogasci grada Rijeke i Opatije u Petrinji su dobili lažnu dojavu da se urušila kuća u centru grada u kojoj se nalaze žena i dijete. 30 vatrogasaca i tri psa odmah su trčali na mjesto gdje se to navodno dogodilo, ali se na srecću ispostavilo da je riječ o lažnoj uzbuni.

Video: Željko Lukunić/PIXSELL

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) izvijestila je u srijedu da Petrinji i Sisku nakon razornog potresa pomažu vatrogasci iz 17 vatrogasnih županijskih zajednica, pretražuju teren i uklanjaju posljedice potresa - raščišćavaju ruševine, miču oštećena krovišta i dimnjake.

U spašavanje građana i uklanjanje ruševina nakon potresa, uz domaće vatrogasne snage za Petrinju je iz 12 Vatrogasnih zajednica županija (VZŽ) upućeno ukupno 366 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih, 46 transportnih (kombi) vozila te 11 potražnih pasa.

Uz to, za Sisak je iz 5 VZŽ upućeno ukupno 104 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih i 13 transportnih (kombi) vozila.

  • +4
Lažna dojava u Petrinji Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Tijekom cijelog dana i noći vatrogasci su bili na terenu, a saniranje posljedica i smanjenje ugroza za stanovništvo će se raditi i slijedećih dana.

Vatrogasne snage pregrupirane i nastavljaju s pretraživanjima terena i sanaciji

HVZ napominje da su vatrogasne snage u Petrinji i Sisku noć provele na uklanjanju posljedica potresa, a jutros su nakon napravljenog novog sektoriranja područja pregrupirane te nastavljaju s pretraživanjima terena, micanju crijepova i oštećenih dimnjaka i drugih uklanjanja posljedica potresa.