OTPLATA STUDENTSKIH DUGOVA

[VIDEO] Američki milijarder diplomcima prestižnog koledža priredio neočekivani poklon

21.05.2019 u 17:00

Bionic
Reading

Američki milijarder i filantrop Robert Smith otplatio je u utorak studentski dug cijeloj generaciji studenata prestižnog koledža Morehouse u Atlanti u saveznoj državi Georgiji

Kako javlja Glas Amerike, neočekivani poklon za kraj školovanja 400 diplomaca Smitha je stajao oko 40 milijuna dolara.

Prije nego što je otplatio studentski dug, Smith je tradicionalno afroameričkom koledžu na kojem su studirali borac za ljudska prava Martin Luther King, poznati redatelj Spike Lee te glumac Samuel L. Jackson donirao 1,5 milijuna dolara za potrebe tehnloškog razvoja fakulteta.

'Studenti koledža Morehouse, okruženi ste ljudi koji su vam pomogli da danas budete ovdje. U ime osam generacija moje obitelji, koliko smo u ovoj zemlji, dat ću vam još malo poticaja', kazao je milijarder i mecena tvrtki za tehnološke inovacije koji je bio glavni govornik na podjeli diploma.

Smith je u govoru generaciji diplomaca poručio kako će im otplatiti studentski dug u cijelosti.

'Znam da će ova generacija pokazati da će se poklon isplatiti. Uz to, želim da svaka iduća generacija podsjeća na ovu i da će svi imati prilike napredovati jer smo pokazali da možemo voditi računa jedni o drugima te da možemo osigurati da svi imamo priliku ostvariti američki san', kazao je Smith.

Studenti, od kojih su neki dužni i nekoliko desetaka tisuća dolara studentskog kredita, bili su u isto vrijeme šokirani i sretni. 'Djeluje nerealno. Kada je za govornicom kazao da će nam platiti dugove, pogledao sam u kolege i pitao se jesam li dobro čuo. Bio sam u potpunom šoku. Ovo je najbolji poklon koji sam u životu dobio', rekao je jedan od diplomaca.