LOGIKA OSJEČKIH HIGIJENIČARA

Vetam zlostavljanog psa vratio vlasniku

21.06.2011 u 21:03

Bionic
Reading

Osječka tvrtka Vetam vratila je psa vlasnicima koji su jadnu životinju jučer brutalno odbacili u jamu u dvorištu napuštene kuće u Erdutu. U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj potvrdili su nam da je otkriven počinitelj i da se protiv njega vodi istraga te da je Vetam psa vratio vlasnicima nastanjenim u Vinkovcima

'Trenutno se utvrđuje da li postoje elementi kaznenog djela', rekao nam je Marko Ćaleta, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Predsjednik Prijatelja životinja Luka Oman tvrdi da je upravo zato Vetam psa trebao zadržati. 'Pas je vlasništvo i morali bi ga vratiti vlasniku ako se ne provodi istraga, ali ovako su ga morali zadržati. Inače nema smisla', rekao je Oman.

Nakon jučerašnje dojave Branka Marića psa su jučer spasili vatrogasci i daljski policajci i izvukli ga iz jame. Marić kaže da je bezosjećajnu trojku jučer uočio slučajno s terase svoje vikendice u Erdutu. Nakon što su dva muškarca i žena autom napustili dvorište kuće, Marić je začuo lajanje psa.

'Lavež je dolazio iz neke dubine. Prvo sam pomislio kako se radi o nekoj lutalici, koje se često sklanjaju u napuštenim objektima. Kada je lajanje postalo intenzivnije i prešlo u tužno zavijanje odlučio sam zajedno sa svojom susjedom obići navedeni objekt. Kuća je bila prazna, ali nismo zatekli nikakvog psa. Tada se lavež ponovio. Po zvuku sam krenuo prema rubu brda i u ruševinama pronašao otvor. To je bila septička jama. Iz nje je dopirao lavež i režanje preplašenog psa', posvjedočio je Marić, odmah nazvao policiju i vatrogasce i snimio fotografije.

Sve je bilo u redu do predaje psa osječkom Vetamu, tvrtki koja je ishodila koncesiju za higijeničarsku službu. Kako je pas bio čipiran, u Vetamu su utvrdili vlasnike i predali im nesretnog psa. Direktor Dejan Todorović o slučaju nema nikakvog komentara. 'Ne mogu s vama o tome razgovarati telefonom', hladno je rekao, ali da je pas sada kod vlasnika, potvrdila nam je policija.

Vetam je široj javnosti postao poznat kada je tportal krajem ožujka otkrio da se u dvorištu napuštene kuće u susjedstvu uprave tvrtke protupropisno ubijaju psi. Slučaj još nije završen jer su Prijatelji životinja podnijeli kaznenu prijavu protiv tvrtke i odgovornih osoba.