OPTUŽBA ZA PODMIĆIVANJE

Runtić: Bio sam na policiji i zvali su me iz PNSUKOK-a

01.05.2017 u 10:29

Bionic
Reading

Svatko tko podrži Zdravka Marića ili bude suzdržan, stat će na stranu kriminala, poručio je Mostov saborski zastupnik Hrvoje Runtić koji tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti obećavši mu deblokadu računa za glas

Runtić je u razgovoru za N1 otkrio da je u subotu bio na policiji, a u nedjelju su ga zvali iz PNUSKOK-a.

Kazao je da Dragutina Veselčića njegov otac nije vidio ni čuo godinama, a onda ga je pozvao na sastanak.

'To što su Dragutin Veselčić i moj otac bili ratni izvjestitelji i što su prijatelji, to ne znači da je on prijatelj s mojom obitelji. Ovo je sve onda više nego sumnjivo. Moj otac je rekao, otići ću, ali tajming mi je sumnjiv, a i meni je bilo sumnjivo', ispričao je Runtić. Ponovio je da mu je ponuđeno rješavanje problema njegovih i njegove supruge. Runtić se zapitao kako on uopće ima informacije o njegovu financijskom stanju.

'Fokus mog rada su Ovršni zakon i blokirani te je tijekom sveg ovog vremena meni mogao bilo tko pristupiti i reći da može pomoći blokiranim građanima, mogli su me pozvati i ova ponuda je sada samo slatka priča', naglasio je zastupnik Mosta. Veselčić je najavio da će Runtića također prijaviti policiji.

Runtić je kazao da dokazi da ga je Veselčić pokušao podmititi ne postoje na A4 papiru, ali naglašava da svjedoci postoje. 'Jučer je govorio da je ručak, danas je kava, neka se odluči. Moje roditelje ne želi uvlačiti, a već ih je spomenuo', kazao je Runtić. Kaže da su mu se iz HDZ-a mogli osobno obratiti ako su mu nešto željeli reći. 'Gospodin Veselčić je dugi niz godina bio u tijelima stranke, bio je za vrijeme Karamarka, teško može povjerovati da tu nema...' kazao je Runtić.

Što se tiče epiloga, naglasio je da je dao iskaz, a i njegovi roditelji također. 'Policija će odraditi svoj posao, ići će na DORH, a u DORH-u i sami znate koliko slučajeva stoji u ladicama', poručio je zastupnik Mosta. Najavio je da u Saboru neće podržati Zdravka Marića. Za Plenkovića je ustvrdio da je dobar PR-ovac i blefer, a poručio mu da ako ima većinu, neka je onda i pokaže.