OSTAJE NEZAVISAN

Runtić objasnio zašto se pridružio Mostovom klubu

22.09.2016 u 10:24

Bionic
Reading

Hrvoje Runtić nakon izlaska iz Živog zida pridružio se Klubu zastupnika Mosta gdje će djelovati kao nezavisni zastupnik

'Nakon puno promišljanja i konstruktivnih razgovora odlučio sam kao nezavisan zastupnik pristupiti klubu zastupnika Mosta nezavisnih lista. Nakon što sam otkrio i prijavio niz nepravilnosti u financijskom poslovanju Živog zida, zbog čega sam bio izložen i javnom linču, nikako ne mogu zastupati svoje birače kao zastupnik istoimene stranke. Od borbe za izmjenu Ovršnog zakona ne želim odustati. Jedino sam u Mostu nezavisnih lista prepoznao ključne stavke programa koje i sam podržavam, a to je prvenstveno izlazak hrvatskog naroda iz dužničkog i ovršnog ropstva. Naglašavam kako ću Mostovom klubu zastupnika pristupiti kao nezavisan zastupnik, jer se ne želim vezati ni uz jednu stranku. Građani će vrlo brzo moći svjedočiti plodovima moga rada', izjavio je Hrvoje Runtić.

'Drago nam je što će se gospodin Runtić priključiti Mostovom klubu zastupnika kao neovisan saborski zastupnik. Ideja Mosta je upravo i bila okupiti nezavisne pojedince koji ne žele biti opterećeni ideološkim i političkim konotacijama. Vjerujemo kako će Hrvoje Runtić znatno pridonijeti radu našeg kluba zastupnika koji će u budućem sazivu Sabora brojati najmanje četrnaest zastupnika', zaključio je Nikola Grmoja.

Podsjetimo, Grmoja i Runtić prije neki dan snimljeni su u razgovoru u jednom od zagrebačkih kafića. Tada je Grmoja kazao kako je s Runtićem razgovarao o Ovršnom zakonu. 'Našao sam se s gospodinom Runtićem oko našeg prijedloga izmjena Ovršnog zakona, koji je jedan od sedam jamstava koja smo tražili od HDZ-a. Postoji zajednički interes Mosta i gospodina Runtića koji je nezavisni zastupnik. Nije bilo govora o pristupanju Runtića Mostu, ali sigurno je da ćemo u budućnosti surađivati u parlamentu na onim temama koje idu u korist naših građana', rekao je tada Grmoja.


445430,445195,445143,444961