KAZNA 43 TISUĆE KUNA I 60 DANA ZATVORA

Već ranije je skupio 12 negativnih bodova i trajno ostao bez vozačke dozvole, a sada je ulovljen kako vozi pijan

08.05.2020 u 11:03

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaustavili su jučer 7. svibnja u 11.20 sati u Breznici osobno vozilo kojim je upravljao 45-godišnjak

Prema objavi policije kontrolom vozila i vozača, utvrđeno je da isti upravlja vozilom za vrijeme kad mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije te u vrijeme kad mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.

Također je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 0.62 g/kg te da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja. Navedeni je doveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Na mjestu događaja, od navedenog je privremeno oduzeto osobno vozilo te pohranjeno do završetka prekršajnog postupka. Uz optužni prijedlog, 45- godišnjak je istog dana doveden sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, koji mu je odredio zadržavanje u trajanju do 5 dana.

Za navedene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 43 000 kuna i kazna zatvora do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 19 mjeseci. Također će sudac donijeti odluku o postupanju s privremeno oduzetim vozilom.