JUNACI IZ ŠIBENIKA

Vatrogasac i šest dječaka uhvatili pljačkaša

Bionic
Reading

Ne, oni nisu junaci Pavlove ulice, već junaci iz Jurasa, šibenskog predgrađa. Riječ je o skupini savjesnih građana koji su u subotu navečer odigrali fantastičnu predstavu u kojoj su silno pomogli policiji da uhvati lopova koji je "operirao" u njihovom naselju u blizini HEP-ove trafostanice

Glavnu ulogu imao je Goran Bušac, bivši pripadnik specijalne policije i aktualni profesionalni vatrogasac, a asistiralo mu je nekoliko mjesnih tinejdžera Karlo, Filip, Frane, Luka, Ivan i Marko, piše Slobodna Dalmacija

'Čim smo vidjeli nepoznatog, pomalo izbezumljenog, čovjeka kako bos trči između kuća, odmah nam je nešto bilo sumnjivo. U međuvremenu se proširio glas da je opljačkana jedna kuća u naselju. Shvatili smo da nije mogao daleko pobjeći. Skupila se nekolicina susjeda i krenula u potragu.

Vrlo brzo, pronašli smo ga skrivenog u podrumu obližnje kuće. Pokrio se nekim kartonom ispod kojeg su virile. Osvijetlio sam ga mobitelom i dao znak 14-godišnjem Karlu, koji je sjeo na motor i otišao pozvati policiju. Okružili smo lopova do dolaska policije. Moram kazati da su policajci vrlo brzo reagirali i stigli za 3-4 minute te uhitili lopova', ispričao je Goran Bušac.

Kako doznajemo od mještana, uhićeni lopov je sa svojim, za sada policiji nedostupnim, kompanjonom već desetak dana boravio u jednoj napuštenoj kući i "snimao" teren.

O događaju se službeno oglasila i šibenska policija:

- U subotu između 18,10 i 19 sati u Ulici Put Dubrave u Šibeniku izvršena je provala u kuću 51-godišnjeg vlasnika iz Šibenika. Otuđena su dva prijenosna računala i razni nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Postupanje je u tijeku - stoji u priopćenju šibenske policije.