JASEN MESIĆ UOČI SKUPŠTINE

'Varšavsku je zakuhao SDP'

19.07.2010 u 11:26

Bionic
Reading

'Zastupnici HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini sutra će na izvanrednoj sjednici po pitanju gradnje u Varšavskoj ulici biti legalisti', rekao je Jasen Mesić i naglasio da je za cijelu situaciju odgovoran SDP

HDZ-ov potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Jasen Mesić najprije je demantirao glasine da se HDZ-ovi zastupnici sutra neće pojaviti na izvanrednoj sjednici na kojoj će se raspravljati o situaciji nastaloj u Zagrebu zbog gradnje javne garaže i rampe u Varšavskoj ulici.

'Sutra ćemo kao odgovorni zastupnici sudjelovati u raspravi oko Varšavske i upozorit ćemo na jednu činjenicu, a ta je da je SDP 10 godina na vlasti u gradu Zagrebu i da se na oporbu nikako ne može svaljivati odgovornost. Milana Bandića je SDP proglasio najboljim gradonačelnikom i najboljim njihovima kandidatom i oni su odgovorni za nastalu situaciju, rekao je Bandićev protivnik na prošlim izborima za gradonačelnika Zagreba.

ZUBOVIĆ JE PROJEKT PODRŽAO PO OSOBNOJ SAVJESTI'

'Ne želimo u prošlost, ali sutra ćemo pitati SDP koje rješenje nudi za probleme koje su oni zakuhali podržavanjem Bandiću i s 10 godina ishitrenih ideja. Misle li možda prebaciti štetu na građane?' objašnjava Mesić i kaže da će se HDZ zalagati za 'princip legaliteta':

'Ako postoje dokumenti, oni se moraju poštovati, kao i odluke Upravnog suda. To je jedini i najbolji način za građane', tvrdi Mesić i upozorava SDP da 'ne napuhuje ovu situaciju u svoju korist, a zataškava probleme'.

'Primjerice, u Holdingu je situacija takva da Gradu prijeti financijski kolaps', upozorio je Mesić koji smatra da je jedino pravo rješenje svih problema sazivanje novih izbora za gradonačelnika i Gradsku skupštinu.

Odbijajući svaku odgovornost HDZ-a za Varšavsku, Mesić je pokušao obraniti HDZ-ovog zastupnika Maria Zubovića koji je svojevremeno podržao odluku da se gradnja javne garaže i rampe u Varšavskoj proglasi javnim interesom:

'Odgovornost je na SDP-u i ne može se prebaciti na HDZ iako su to neki zastupnici podržali, a podržali su to po osobnoj savjesti. Ali, podsjetimo, i druge stranke su održavale kvorum u Skupštini. Ne pada nam na pamet da snosimo odgovornost za Bandićeve odluke!' rekao je Mesić i najavio da će predložiti da se raspišu novi izbori, ali kaže da o raspravi ovisi hoće li taj prijedlog moći već sutra uvrstiti na dnevni red.

Na pitanje hoće li HDZ podržati prijedlog da se poništi odluka da se gradnja u Varšavskoj smatra javnim interesom, kako je predložio potpredsjednik Skupštine Josip Kregar, Mesić je kratko odgovorio: 'HDZ će se sutra držati legalističkog principa.'