Hrvatska RASPLET NA VIDIKU

Skupština poništava javni interes za Varšavsku?

Ako je vjerovati potpredsjedniku zagrebačke gradske skupštine Josipu Kregaru, na sutrašnjoj bi sjednici trebao biti poništen javni interes proglašen za gradnju javne garaže i rampe u Varšavskoj, koji je doveo do prosvjeda građanskih udruga i prošlotjednih nereda

Kregar u razgovoru za Novi list kaže da bi Skupština trebala pozvati i gradonačelnika Bandića da raskine ugovor za gradnju rampe.

Kregar kaže da odluka Skupštine nije obvezujuća za Bandića i da bi Tomislav Horvatinčić mogao tužiti Grad Zagreb, no da grad svakako ima mogućnost osporavanja takvih ugovora.

O Kregarovom viđenju izlaza iz naizgled nemoguće situacije u slučaju Varšavske ulice upravo raspravljaju SDP-ovi članovi Gradske skupštine - potvrdio je to za tportal Jurica Meić koji je prošloga tjedna i sam završio u pritvoru jer je prosvjedovao u Vrašavskoj:

SDP SPREMAN PRIHVATITI PRIJEDLOG

'Trenutno ne mogu reći ništa, ali o tome upravo razgovaram s kolegom Špicerom i zaključak je da treba biti oprezan i vidjeti kako je to Kregar argumentirao sv pravne amplikacije.'

Meić kaže da će se gradski zastupnici SDP-a do kraja dana usuglasiti oko tog pitanja, te da će, ako za to postoji ikakva pravna mogućnost, glasovati za ukidanje proglašenja javnog interesa gradnje u Varšavskoj.

'Ako postoji mogućnost da se poništi javni interes bez oštećenja građana, SDP će to zasigurno prihvatiti. Najveća bi šteta bila da građani sada i plate ogromnu odštetu bezobzirnom investitoru.' - rekao je Meić.

Podsjetimo, u utorak u 11 sati, održat će se izvanredna sjednica zagrebačke gradske skupštine, samo s jednom točkom dnevnog reda – radovi u Varšavskoj ulici.

U sklopu pripreme za sjednicu, iz gradskog Ureda za izgradnju grada zatraženi su svi potrebni papiri vezani uz izgradnju ulazno-izlazne rampe u Varšavskoj, a od policije očitovanje o postupanju tijekom prosvjeda.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još