'VESELO' NA ŠPANCIRFESTU

Varaždinac napao poreznike, a zatim se potukao s policajcima

30.08.2014 u 16:00

Bionic
Reading

Posjetitelji Špancirfesta jučer su bili svjedoci hrvanju dvojice policajaca s vlasnikom štanda na kojem se prodaju peciva. Iz PU Varaždinske poslali su priopćenje u kojem objašnjavaju kako je došlo do incidenta

Vlasnika štanda policiji su prijavili porezni inspektori jer ih je napao i vrijeđao. Na mjesto događaja došla su dvojica policajaca i nakon što su ga zatražili osobnu iskaznicu, 46-godišnjak je počeo vikati i vrijeđati ih.

Policajci su ga usjeli smiriti te je pristao s njima poći u postaju, ali nakon nekoliko metara muškarac je pokušao glavom udariti u glavu jednog od policajaca. Kolegi je u pomoć priskočio drugi policajac te su u naguravanju i hrvanju sva trojica pala na zemlju.

'Rukom je počeo gušiti drugog policijskog službenika, a nakon što su se pridigli s tla, desnim koljenom u međunožje je udario policajca kojeg je prethodno pokušao udariti u glavu. Nakon što je položen na tlo, isti se i dalje nije želio smiriti, pružajući cijelo vrijeme aktivni otpor, nekontrolirano mašući rukama i odbacujući se nogama od tla i grizući, a policijski službenik primijenio je sprej s nadražujućom tvari i poprskao ga po licu', opisala je događaj policija.

Policajcima je pomogao i jedan prolaznik te su uspjeli pobješnjelog vlasnika štanda privezati lisicama.

U okršaju policajci su zaradili hematome i ogrebotine, dok je 46-godišnjak prošao s lakšim ozljedama ramena i glave.

Po završenom kriminalističkom istraživanju, muškarac za kojeg je utvđeno da je iz Varaždina pušten je iz Policijske postaje.