VAŽNI ISKORAK

[VIDEO] Tomašević otvorio novi Centar za sistematske preglede Doma zdravlja Zagreb: 'Impresivno je da ovdje možete sve obaviti za tri sata'

25.10.2022 u 11:13

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević jutros je nazočio otvaranju novog Centra za sistematske preglede Doma zdravlja Zagreb - Centar, kao i Savjetovališta za prehranu. Tom prilikom izrazio je zadovoljstvo što javne ustanove šire zdravstvene usluge građanima, koje inače obavljaju privatnici

'Doista je impresivno da se za tri sata može odraditi cijeli sistematski pregled ovdje u Domu zdravlja Zagreb - Centar', rekao je gradonačelnik Tomašević, pozivajući i ostale Domove zdravlja da iskoriste svoje kapacitete naprave iskorak u smislu širenja usluga građanima.

Centar je otvoren na lokaciji Doma zdravlja u Martićevoj ulici. Sastoji se od pet radnih prostorija, čekaonice te tri prateće prostorije za osoblje. Unutar Centra smješteno je i Savjetovalište za prehranu Grada Zagreba čije su usluge potpuno besplatne i financirane u od Grada Zagreba i Doma zdravlja Zagreb.

'Drago mi je da će ovdje biti jedno takvo Savjetovalište, besplatno za građane kad god oni to žele, koje će građanima pomoći u sastavljanju prehrane i objasniti vezu prehrane s njihovim zdravljem', kazao je Tomašević.

Tomašević je spomenuo da Grad dobro surađuje s Ministarstvom zdravstva na povlačenju sredstava za obnovu zagrebačkih domova zdravlja stradalih u potresu, ali i bolničkih centara.

Čestitao je Nacionalni dan darivatelja krvi, najavljujući svečanost na kojoj će se poslijepodne uručiti zahvalnice darivateljima krvi.

Ino Protrka, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb Centar. odgovorio je novinarima da se građani mogu sami javiti za sistematski pregled, iako je već potpisano nekoliko ugovora s tvrtkama koje po kolektivnom ugovoru imaju sistematske preglede za svoje zaposlenike, a 30-ak ih je na čekanju.

Odgovarajući na pitanje o cijenama goriva, gradonačelnik Tomašević rekao je da je Vlada spriječila da dođe do inflatorne spirale što se tiče cijene električne energije. Za plin se mjere tek trebaju implementirati, a što se tiče cijena nafte - tu Vlada ima manje instrumenata, kazao je. Potrebno je vidjeti trendove, kako bi se vidjelo kako će to utjecati na gradska poduzeća, prije bilo kakve odluke o promjeni cijena usluga za građane, kazao je Tomašević.

Izrazio je nadu da građani imaju razumijevanja za to što je samit Međunarodna krimska platform 'paralizirala grad'. Ipak, samit završava već danas, pa će sutra stanje biti uobičajeno.

  • +2
Tomislav Tomašević na podjeli besplatnog komposta Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic