u spomen na tragediju

Uz Dan žalosti Plenković izrazio sućut obiteljima mladih smrtno stradalih kod Posušja

05.01.2021 u 12:21

Bionic
Reading

U Hrvatskoj je Dan žalosti u spomen na osmero mladih koji su tragično umrli u novogodišnjoj noći, a premijer Andrej Plenković u utorak je izrazio sućut njihovim obiteljima i prijateljima

"Dan žalosti proglasili smo u trajni spomen na osmero mladih Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji su tragično stradali u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja. U ovim teškim trenucima, Hrvatska je u mislima s obiteljima i prijateljima preminulih te im izražavamo najiskreniju sućut", stoji u poruci premijera na twitteru.

Osmero mladih umrlo je u novogodišnjoj noći od posljedica trovanja ispušnim plinovima od agregata koji je vikendicu u mjestu Tribistovo kod Posušja, gdje su čekali Novu godinu, opskrbljivala električnom energijom.

Nakon tog tragičnog događaja, kao poruku "solidarnosti i potpore u ime cijele Hrvatske", Vlada je današnji dan proglasila Danom žalosti u Hrvatskoj.

  • +8
Posljednji ispraćaj šestero mladih koji su stradali na proslavi Nove godine u Posušju Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL