SLUŽBENO PUTOVANJE

Ured predsjednice o spornom putovanju Grabar Kitarović u SAD

04.01.2017 u 18:16

Bionic
Reading

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo da su stigle tri prijave zbog boravka predsjednice Republike u SAD-u, oglasili su se i iz njezina Ureda

'Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović boravi službeno u Sjedinjenim Američkim Državama sa šeficom kabineta Natalijom Hmelinom. Za vrijeme boravka predsjednica će imati sastanke s predstavnicima političkog i društvenog života te nevladinog sektora. Predsjednica je išla redovitim komercijalnim letom', stoji u kratkom odgovoru glasnogovornika Ureda predsjednice televiziji N1.

Predsjednici se zamjera to što je hrvatskim građanima uskraćena informacija o tome što predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pet dana radi u SAD-u, iako prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa 'građani imaju pravo biti upoznati s ponašanjem dužnosnika kao javnih osoba, a koje su u vezi s obnašanjem njihovih dužnosti'. O svemu se oglasio i premijer Andrej Plenković. Komentirajući odlazak predsjednice na službeni put u SAD, nije htio otkriti razlog njezina puta. 'Vodit će važne i korisne razgovore', kratko je kazao.