zloporaba položaja

Upravitelj sam sebi prodao brodicu u vlasništvu tvrtke kojoj je na čelu; šteta najmanje 49 tisuća kuna

12.03.2020 u 11:41

Bionic
Reading

Šibenska policija kazneno je prijavila 53-godišnjeg upravitelja tvrtke iz Vodica za kojega se sumnja da ju je oštetio za najmanje 49 tisuća kuna

U Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije, je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom osumnjičenim za zlouporabu položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, priopćili su iz PU šibensko-kninske.

Utvrđeno je da je osumnjičeni u svojstvu upravitelja oštetio tvrtku sa sjedištem na području Vodica, a kako bi sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist. Osumnjičeni upravitelj je bez znanja ostalih članova tvrtke i odluke nadležnog tijela o prodaji imovine, 30. kolovoza 2017. godine krivotvorio račun tvrtke.

Ispisao je neistiniti podatak da je oštećena tvrtka, navodi se u policijskom priopćenju, kao vlasnik glisera s vanbrodskim motorom, prodaje to plovilo njemu osobno kao kupcu za 10 tisuća kuna.

Takav račun je osumnjičeni ovjerio pečatom oštećene tvrtke i osobno potpisao, nakon čega mu je od strane nadležne Lučke kapetanije, temeljem njegovog pismenog zahtjeva, 5. ožujka 2019.g. izdana dozvola za plovidbu tom brodicom na njegovo ime, pod novom registracijskom oznakom.

Opisanom radnjom osumnjičeni je oštetio tvrtku za najmanje utvrđenih 49.000,00 kuna. Protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku.