DENIS ŠEŠELJ

Upoznajte osnivača UDBOMLAT-a - udruge protiv svih zabrana

06.09.2017 u 21:47

Bionic
Reading

Bivši maloljetni pripadnik HOS-a Denis Šešelj ovih dana osnovao je udrugu osebujnog naziva UDBOMLAT (Uljuđeno domovinsko braniteljsko omladinsko tijelo), čiji je cilj promicanje slobodnog i uljuđenog izražavanja, vrijednosti građanskog društva u Hrvatskoj, ali i vrijednosti Domovinskog rata te zaštita interesa hrvatskih branitelja

U razgovoru za tportal, Šešelj, koji je donedavno bio povjerenik HSP-a za Dubrovačko-neretvansku županiju, ponajprije je pojasnio kako je cilj udruge nesvakidašnjeg naziva promicanje slobodnog, uljuđenog i kulturnog izražavanja te promicanje građanskog društva u Republici Hrvatskoj, poticanje veterana i branitelja Domovinskog rata, mladeži i svih ostalih građana na volonterski rad i aktivno sudjelovanje u zajednici.

Šešelj pak kao glavne djelatnosti udruge, koju je registrirao u Metkoviću nakon dvije godine upornog pokušavanja, navodi promicanje vrijednosti Domovinskog rata te zaštitu interesa hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Upitan za ime udruge, Šešelj ističe kako je nekadašnja jugoslavenska tajna služba ne samo preživjela i infiltrirala se u sve pore hrvatskog društva, već je prema njegovom mišljenju nositelj svih procesa, od stvaranja države, preko kriminalne pretvorbe i privatizacije društvenog vlasništva, do današnjeg udjela u turističkom biznisu.

Oponenti onih na vlasti

'Često me pitaju gdje su ti udbaši. Ja im pokažem na obalu i pojasnim kako su udbaši preživjeli i infiltrirali se u trenutno najisplativiji biznis, a to je turizam. Moramo pokazati građanima što političari doista rade i kako im svi mi samo smetamo u njihovim nečasnim rabotama', kazao je za tportal Šešelj, dodajući kako će udruga biti snažan oponent onima koji kontroliraju vlast.

  • +80
Denis Šešelj smatra kako su udbaši preživjeli i infiltrirali se u trenutno najisplativiji biznis, a to je turizam Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

'U nas nema političara koji bi se suprotstavio udbašima i onima koji kontroliraju vlast. Lustracija još uvijek nije provedena jer to mnogima ne odgovara', kazao je Šešelj, ističući kako će se udruga pozabaviti i istraživanjem povijesnih istina.

S druge pak strane ovaj nekadašnji maloljetni pripadnik HOS-a, a danas uzgajivač mandarina, naglašava kako je jedan od glavnih ciljeva UDBOMLAT-a borba protiv svih zabrana.

Za petokraku, ali i 'za dom spremni'  

'Danas je potpuno suludo provoditi bilo kakve zabrane. Stoga se ne smije zabraniti petokraka ni slovo 'U' ili poklič 'za dom spremni', jer bi to bilo gušenje sloboda. Nisam ni za skidanje ploče u Jasenovcu ni zabranu petokrake, koja u Dalmaciji ljudima mnogo znači jer su se pod njom oslobodili talijanskog okupatora. Ipak, ploča je potrebna svima, i HDZ-u i SDP-u. Da pak na ploči piše 'ubij Srbina', ja bih je prvi skinuo', kazao je Šešelj, dodajući kako se zabranama ništa ne postiže.

'Konačno moramo shvatiti da živimo u 2017., a ne u 1945. godini. Ideologije nam ne trebaju, pogotovo ne dok nam udbaši pljačkaju državu', zaključuje Šešelj, dodajući kako o toj temi priprema knjigu također zanimljivog imena 'Kako god žito rodilo, kenjcu uvik slama'.