MLADEN KARLIĆ

Unaprijed ga proglasili ministrom branitelja, evo što on kaže

16.02.2016 u 14:00

Bionic
Reading

Glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić iz Domoljubne koalicije i član Vijeća za suradnju čuo je da će za novog ministra branitelja HDZ predložiti aktualnoga vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića. Kako je Karlić rekao za tportal, s njim još nitko nije razgovarao kao o mogućem nasljedniku Mije Crnoje

Ćorić je gostujući u HRT-ovoj emisiji Studio 4 najavio da će se kadrovska križaljka, kao i upražnjena fotelja ministra branitelja riješiti do sutrašnje sjednice Vlade. Prema onome što je čuo, za to bi mjesto HDZ kandidirao aktualnoga gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića.

'Ne mogu vam ništa komentirati vezano uz ministra. O tome sa mnom nitko nije razgovarao. Ne znam zašto je gospodin Ćorić to izjavio', odgovorio je kratko na upit tportala HDZ-ov Mladen Karlić.

Karlić je prvi čovjek ovoga slavonskog grada već punih 18 godina. Za gradonačelnika Vinkovaca prvi puta je izabran još 1997., a sada mu teče peti mandat. Ovaj po struci liječnik nefrolog javnost je zaintrigirao prije nekoliko godina, kada je putem javne nabave naručio automobil vrijedan 440.000 kuna s PDV-om za svojega zamjenika.

Crna metalik limuzina sa 160 konjskih snaga i 2.0 TDI na noge je podigla vinkovačku oporbu koja je tada rekla kako je to 'preskup automobil za siromašne Vinkovce'.

Odjeven je i skočio u bazen prilikom otvorenja zatvorenog dvoranskog plivališta Lenije, vrijednog 45 milijuna kuna, pred tadašnjom premijerkom Jadrankom Kosor. Nakon govora je izuo cipele te potpuno odjeven stao na skakaonicu, napravio salto i skočio u bazen čiju je izgradnju financirao u cijelosti grad izdavanjem obveznica i novcem iz proračuna.      

Ćorić je rekao kako bi se na sutrašnjoj sjednici Vlada mogla potpuno oformiti, odnosno da bi trebali biti izabrani svi zamjenici i pomoćnici ministara.