pljačke u petrinji

Umirovljenom brigadiru HV-a ukradeno 12 radijatora, a lopov je bio drugi branitelj

02.05.2023 u 23:41

Bionic
Reading

Petrinjska Ulica Vladimira Nazora još je pod nadzorom lopova. Kuća Miodraga Deme, bivšeg saborskog zastupnika i bišeg pročelnika zagrebačkog gradskog Ureda za branitelje, bila je više puta na meti lopova. Odlikovanom je umirovljenom brigadiru HV-a krajem 2021. ukradeno 12 radijatora, a lopov je bio - drugi branitelj. Kradljivac je za to dobio uvjetnu kaznu od tri mjeseca

Josip Bešlić iz Petrinje rekao je da je prije tri dana ukradena kosilica.

"To je stara kosilica, ali me moralno ubilo, povrijedilo... Provalio je prije tri mjeseca, odnio sve šipke i radijatore", dodao je Bešlić.

Do sada su ispraznili cijelu prostoriju, ni pred čim ne prezaju. Bešlić je pokazao gdje je u košari stajala kosilica koju je lopov pokušao ukrasti, ali nije mogao od štoka.

Kuća Miodraga Deme, bivšeg saborskog zastupnika i bišeg pročelnika zagrebačkog gradskog Ureda za branitelje, bila je više puta na meti lopova. Odlikovanom je umirovljenom brigadiru HV-a krajem 2021. ukradeno 12 radijatora, a lopov je bio - drugi branitelj. Kradljivac je za to dobio uvjetnu kaznu od tri mjeseca.

Božo Judaš iz Petrinje je ispričao je za RTL da su na sudu kao okolnosti uzimali i to što branitelj-lopov dobio medalju za Oluju."

Nije samo njegova obitelj na meti lopova, brojni se boje stati pred kamere. U jednoj od ulica u središtu grada govore nam da nema nijedne kuće niti poslovnog prostora koji nisu opljačkani nakon potresa.

Na poposu ukradenog našli su se, između ostalog, rakijski kotao i motorne pile. ali to nije sve, kaže nam Judaš je i otkriva kolika je vrijednost ukradenog: "Sto tisuća kuna".

Lopovi stalno posjećuju njegovu kuću i dvorište. Petrinjci, s kojima smo razgovarali, su ljuti i na policiju i na gradske vlasti. Judaš je rekao da policija nije ništa našla te da ga se uopće ne obavještava. Kazao je i da je ljut zbog svega.

"Da je to samo meni, ima još ljudi koji su prošli po gradu kao ja", dodao je Judaš.

Policija moli građane da sve prijavljuju i da to čine pravodbno jer su u njihovoj evidenciji od potresa prijavljene 23 krađe u objektima s crvenom i žutom naljepnicom. Od čega je šest u Ulici Vladimira Nazora.