VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Umirovljenici žele biti popisivači stanovništva

  • Autor: Ivica Kruhoberec
  • Zadnja izmjena 22.02.2011 20:25
  • Objavljeno 22.02.2011 u 16:05
popis stanovništva prijave

popis stanovništva prijave

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Prvog dana zaprimanja prijava kandidata za popisivače i kontrolore popisa stanovništva u Varaždinskoj županiji otvorena su četiri od 28 popisna centra, koja su do podneva zaprimila dvjestotinjak prijava. Najviše prijava, njih 61, zaprimljeno je u popisnom centru u općini Sračinec, a podjednak interes je i u popisnim centrima u Cestici, Petrijancu i Vidovcu

'Uglavnom se radi o nezaposlenim osobama, kao i o umirovljenicima, koji u popisu vide priliku za zaradu', doznajemo od Sandra Mike, voditelja popisa u općini Sračinec, koji dodaje da zanimanje za popis stanovništva pokazuju i studenti.

Upitnici koje kandidati ispunjavaju poslužit će kao kriterij za njihov odabir. Koliko će trebati popisivača i kontrolora, Državni zavod za statistiku objavit će početkom ožujka.

'U slučaju podjednakih rezultata, prednost kod dobivanja posla popisivača i kontrolora imat će djeca branitelja te nezaposlene osobe koje su prijavljene dulje od godinu dana na burzi. Njima ćemo izdavati potvrde, a tijekom popisivanja stanovništva neće moći dobivati naknadu od nas', doznajemo od Jasenke Hutinski, pročelnice varaždinske Područne službe HZZ-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi